Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Lähiruoka suuressa roolissa Kiperi festivaleilla 20.-21.8.2016

29.07.2016

Kauttualla 20.-21.8.2016 järjestettävien Kiperi festivalien yhtenä pääteemana on lähiruoka. Pääsylipun ostaneille mahdollisuus tutustua monipuoliseen ruokatoriin ja ruoan valmistajiin. Raikkaita makuja voi ostaa vaikkapa picnicille tai kotiin nautittavaksi! Pääesiintyjinä lauantaina 20.8. Jonna Tervomaa duo, Ressu ja Jussi sekä Eero Raittinen yhdessä upean Hustle Fuzz bilejazzbändin kanssa. Sunnuntaina 21.8. kirkkaimpina tähtinä loistaa Diandra ja Benjamin Peltonen. Tapahtumassa järjestetään myös pallogrillauksen Satakunnan mestaruuskisat.

Tuottajatorin hinnat:

2 vrk:
3mx3m | 80€
6mx3m | 140€
8mx4m | 200€

Alue on auki:
La klo 12-00
Su klo 12-20

Ilmoittautumiset 5.8. mennessä: ansa.jokiranta@pji.fi

Lisätietoja: Anu Taipale farfalle1976@gmail.com

www.kiperifestival.fi

On aika varmistaa lähimarjojen raikkaat maut tulevalle syksylle, talvelle ja keväälle!

08.07.2016

Suomalainen sokeri on satakuntalaisille lähiruokaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Sokerijuurikasta viljelee Suomessa noin 800 sopimusviljelijää läntisessä ja eteläisessä Suomessa. Juurikkaat kylvetään huhti-toukokuussa ja sato on valmis korjattavaksi yleensä lokakuussa. Juurikkaat toimitetaan Säkylän juurikassokeritehtaalle, missä sokeri uutetaan juurikkaista ja kiteytetään. Säkylästä sokeri kuljetetaan pakattavaksi Kirkkonummen Kantviikiin.

Mitä hyötyä sokerista on?  

Ilman sokeria marjat maistuvat happamilta. Sokeri suojaa marjojen C-vitamiinia, makua ja väriä ja auttaa säilyttämään etenkin pehmeiden marjojen rakenteen sulatusvaiheessa. Sokeri myös korvaa marjojen soluhengityksessä kulunutta sokeria ja saa marjat maistumaan tuoreen makeilta.

 


Ohessa muutamia vinkkejä lähimarjojen pakastamiseen:

  • Pakasta vain ensiluokkaisia ja tuoreita marjoja mahdollisimman pian poiminnan jälkeen.

  • Annostele marjat kerralla käytettäviin annoksiin: kiinteät kokonaisina, pehmenneet kannattaa viipaloida, soseuttaa tai survota.

  • Pehmeäkuoriset kokonaiset marjat (esim. vadelma, mansikka) kannattaa pakastaa rasioissa.

  • Kovakuoriset marjat (esim. herukka, puolukka) voi pakastaa myös pakastepusseissa.

  • Ripottele marjoille vähintään ½ dl Taloussokeria tai Siro-sokeria per marjalitra.

  • Merkitse pakkauksen sisältö ja pakkauspäivämäärä selvästi.

  • Käytä marjat noin vuoden kuluessa pakastamisesta. 

 

 

Satakunnasta - Sikses parasta -hanke mukana OKRA-maatalousnäyttelyssä 6.-9.7.2016

06.07.2016

Oripään lentokentälle laajasti levittäytyvä OKRA-maatalousnäyttely on avannut jälleen porttinsa tarjoten alan ammattilaisille kattavan katsauksen koko maatalousalaan. Esillä ovat uusimmat koneet, laitteet, tuotteet ja palvelut, joten nähtävää ja koettavaa löytyy vaikka useamman päivän ajaksi. Kuluvana vuonna näyttely on suurempi kuin koskaan.

Satakunnasta - Sikses parasta -hanke esittelee messuilla toimintaansa. Osastolla voi pohtia muun muassa sitä, mikä on kunkin mielestä paras satakuntalainen elintarvike tai tuote. Joka päivän päätteeksi vastanneiden kesken arvotaan Onneks on lähiruokaa -kirja sekä Makeistamon herkkuja.

Satakunnasta  - Sikses parasta -hanke onnittelee voittajia!

Keskiviikkona onnetar suosi Marjo Kunniaa. Torstaina Onneks on lähiruokaa -kirja päätyi Maritta Kaukkilalle. Perjantaina onni potkaisi Elisa Juholaa ja lauantaina palkittiin Juhani Uusitalo.

Tervetuloa poikkeamaan osastolla!

Lähiruokamarkkinat Rauman Wanhalla Asemalla Pitsiviikolla Ke 27.7. klo 14-19

05.07.2016

Tervetuloa tutustumaan Rauman seudun lähituottajiin ja myös paikalliseen REKO-toimintaan. Koko perheen markkinoilla on mukana Satakunnasta - Sikses parasta -hankkeen lisäksi elintarviketuottajia, käsityöläisiä sekä partiolippukunta Karimoiden teltta. Samalla Rauman Wanhalla Asemalla on avoimet ovet!

  Joitain myyntipaikkoja on vielä vapaina Lähiruokamarkkinoille. Jos haluat varata itsellesi myyntipaikan, ota yhteyttä! Myyntipaikan hinta 25e.

Yhteyshenkilöt:
Niina Korjonen
Puh. 045 678 3122
Kirsi Tarmo
Puh. 0400 469 582
info@raumanwanha-asema.fi