Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

SIKSES PARASTA VUOSI 2017!

20.12.2017

Vuosi 2017 on ollut satakuntalaisen ruokaketjun juhlaa. Me Sikses parasta -työryhmän jäsenet olemme siitä onnellisessa asemassa, että voimme tehdä työtä yhdessä ammattitaitoisten, suurella kunnioituksella omiin laatutuotteisiinsa suhtautuvien ruokaketjun eri toimijoiden kanssa. Monissa vuoden tapahtumissa, erityisesti Suomi100 – ja Syödään yhdessä -teemojen alla, on ollut mukana laaja joukko toimijoita, alkutuottajia ja yrittäjiä. Siitä suuri kiitos kaikille!

Tapahtumissa olemme olleet vuoden aikana eri puolilla Satakuntaa. Erityisenä teemana tapahtumissa meillä oli satakuntalaisen ruokaketjun tunnettuuden lisäämisen lisäksi Mikä on mielestäsi Sikses parasta? -äänestys, jossa yhdeksässä eri kategoriassa pystyi jokainen antamaan äänensä. Kesän tapahtumat avasivat Panelian iltatori juhannusviikolla ja sen jälkeen olimme mukana muun muassa SuomiAreenalla yhteistyössä MTK Satakunnan kanssa, Herkkusuiden iltatorilla ja 100 syytä lähiruoalle -tapahtumassa Porissa. Elokuussa syötiin yhdessä elokuvaa katsellen Raumalla, Huittisissa tavattiin ja syötiin yhdessä puistossa ja lauantaina 26.8. olimme samanaikaisesti kolmessa eri Syödään yhdessä -tapahtumassa Porissa, Merikarvialla ja Kankaanpäässä. Lähiruokatietoutta on myös levitetty maakunnan eri oppilaitoksissa tuleville ruoka-alan ammattilaisille.

Syksyn isoimmat tapahtumat olivat Makujen Satakunta eduskunnassa ja Sikses parasta Gaala. Satakuntalainen ruoka hurmasi kansanedustajat syyskuussa. Yhteistyössä tapahtuman ideoijan kansanedustaja Jari Myllykosken ja Satakuntaliiton kanssa Satakunnan monipuolinen ruokaketju esittäytyi ensin päivällä eduskunnan lähetystöjen tilassa tuote-esittelyin sekä maistatuksin ja illalla eduskunnan Nahkiaisillallisella. Palaute molempien tapahtumien osallistujilta oli pelkästään huikean positiivista – kenellekään ei jäänyt epäselväksi, että Satakunta on Suomen monipuolisin ruokamaakunta! Kiitokset vielä kaikille yrittäjille ja tuottajille, jotka olitte mukana tapahtuman toteuttamisessa.

Sikses parasta Gaalassa juhlavieraat pääsivät nauttimaan hyvästä satakuntalaisesta ruoasta hyvässä seurassa. Juhlapuhujina olivat maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä ja Satakunnan ELY-keskuksen ylijohtaja Marja Karvonen. Gaalassa myös julkistettiin uusi, Satakunnan ruokaketjua esittelevä video, jota kuvattiin kesällä eri puolilla Satakuntaa. Gaalassa myös palkittiin äänestyksen voittajat.

Vuoden 2018 toimet ovat nyt suunnitteilla. Me kerromme niistä tulevissa uutiskirjeissämme ja me tietysti otamme mielellämme vastaan teiltä toimijoilta uusia ideoita siitä, miten voimme entistä paremmin tehdä tunnetuksi satakuntalaisia huipputuotteita ja -osaamisia sekä toisaalta tuoda uusinta tietoa toimijoiden käyttöön. Olkaa rohkeasti yhteydessä meihin!

 Joulu on ilon ja hyvän ruoan juhlaa. Satakuntalainen juhlava joulupöytä on mahdollista kattaa maakunnan omilla herkuilla, niin lihoilla, kaloilla, juureksilla, kasviksilla, marjoilla, juomilla kuin leivillä. Jokaisella on omat suosikkinsa ja kuten huomaatte Sikses -työryhmän esiin nostamista, omista joulupöydän ehdottomista suosikeista, niin makuasioista ei kannata kiistellä:

Lopuksi haluaisin toivottaa kaikkien Sikses parasta -toimijoiden ja työryhmän puolesta Hyvää Joulua ja menestyksekästä Uutta vuotta 2018!

 

Marko Jori
Pyhäjärvi-instituutti