Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

KOTIMAINEN JÄRVIKALA MAISTUU SUSHISSAKIN

17.08.2020

Säkylässä Pyhäjärven rannalla sijaitsevassa Beauty Center Harmonian tiloista on keväästä alkaen saattanut noutaa itselleen lajitelman lähellä tuotettua sushia. Matti Metsäpuro valmistaa keväällä varta vasten take away –toimintaa ajatellen remontoidussa keittiössä ennakkotilauksena japanilaislähtöistä ruokalajia.Toistaiseksi muiden töiden aikataulut määrittävät pitkälti Puron sushit -facebook-sivuilla etukäteen ilmoitettujen noutopäivien ajankohdat.

Keväällä huoli työmarkkinoiden tilasta koronan vuoksi sai lähtemään noutoruokayrittäjäksi. Kokeiluluontoisena liikkeelle lähtenyt Puron sushit sai niin hyvän vastaanoton, että Metsäpuro on jatkamassa sitä ainakin nykyisellä tahdilla.

Sushin raaka-aineista siika ja ahven kalastetaan Säkylän Pyhäjärveltä, kuha Pirkanmaalta ja kasvikset ovat lähituottajien kasvattamia. Päämääränä on käyttää tuotteissa mahdollisimman paljon järvikalaa, mutta vielä toistaiseksi Metsäpuro on tehnyt osan susheista myös lohesta.


Kuva: Irina Nurmi

Sushin menekki Säkylässä on Metsäpuron mukaan ollut yllättävänkin hyvä, mutta kokopäiväiseen ravintolatoimintaan se ei yksinään riittäisi. Ennakkoon ilmoitetuilla noutopäivillä ja ajoissa jätetyillä tilauksilla yrittäjä pystyy myös pienentämään hävikin määrää, kun raaka-ainetarve osataan suunnitella etukäteen tarkasti.

Kuluttajia Metsäpuro kannustaa rohkeasti kokeilemaan kaikkea uutta ja erilaista ruokailussa, ravintoloissa hän puolestaan näkisi mielellään muuallakin käytettävän suomalaista kalaa ja erityisesti paikallista järvikalaa.

Käynnissä oleva ravustuskausi työllistää Metsäpuroa tällä hetkellä suuresti, mutta on tuonut myös uusia ajatuksia sushin valmistukseen ja mahdollisesti syksymmällä susheissa maistuu myös Pyhäjärven ravut.

 

Laura Reuna
Pyhäjärvi-instituutti