Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Monipuolista tuotantoa Kaunismäen tilalla jo vuodesta 2002

23.04.2020

- Kaunismäen tilalla Eurassa on viljelty vuodesta 2002, kertoo Minna Laine kotitilaltaan, jota pyörittää yhdessä miehensä Jarin kanssa. Kasvinviljelytilalla viljellään erilaisia viljoja, kuminaa, pakastehernettä, mansikkaa ja kesämyyntiin myös varhaisperunaa.

- Mansikoita ja varhaisperunoita myydään satokaudella suoraan tilalta. Lisäksi pakastamme mansikoita ja niitä myydään talvella, täsmentää Minna. Tilan tuotteina on myös mansikan jatkojalosteita, kuten mansikkakuohujuomaa, mansikkalimua ja mansikkamehua sekä joulun aikaan mansikkaglögiä. Tilan tuotteissa käytetään isoja mansikkamääriä, joten ne myös maistuvat mansikalta. Erityistä tilalla on se, että tuotevalikoimassa on omalla myllyllä jauhetut vehnäjauhot, vehnäleseet ja ohrajauho. Ostoksille tilalle tulevat pääsääntöisesti yksityiset ihmiset. Tilan viljoja menee teollisuuteen, kuten myös herneet ja kumina.

Minna ja Jari ovat viljelleet Jarin kotitilaa jo vuodesta 2002. Onneksi molemmilla on ollut halua olla yrittäjänä, kehittää tilaa ja sen toimintaa koko ajan. He kokevat yrittäjyyden haasteellisuuden, mutta samalla kiittävät sen monipuolisuutta ja mielenkiintoisuutta.

-Yrittäjille aikoviksi sanomme, että rohkeutta ja intoa kun on - niin pärjää! huudahtavat Minna ja Jari. He kokevat hienoksi, että voivat olla tuottamassa puhdasta suomalaista ruokaa. Erityisesti heidän mieltään lämmittää suorat asiakaskontaktit ja keskustelut asiakkaiden kanssa.


Kaunismäen tilalla työllistetään lähiseudun nuoria

Kaunismäen tila työllistää kesäisin 10-15 lähiseudun nuorta mansikanpoimintaan.

Poimijoiden haku on käynnissä ja valintoja tehty. Vielä voi toki tiedustella mahdollisen kesätyön perään. Korona ja poikkeustila toki vaikuttaa maailman menoon, mutta meillä kaikki terveitä ja muutenkin kaikki hyvin ainakin toistaiseksi, toteaa Minna toiveikkaana.

Hyvää satokautta siis Kaunismäen tilalle!