Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Lintikko yrittäjyydestä: ”Rohkeasti kohti omia unelmia”

25.03.2020

 

Nakkilalaisen Lintikon puutarhan tuotteet ovat tuttu näky lähikauppojen hyllyillä. Martti Lintikko kertoo tarhan päätuotteena olevan kirsikkatomaatti, mutta kasvihuoneessa kasvaa myös kurkkua, perunaa sekä marjoja. Avomaan antia Lintikolla edustavat peruna ja mansikka.

Puutarhan tarjontaan saattaa törmätä kauppojen lisäksi myös Reko-jaoissa. Lintikko vinkkaa lisäksi mahdollisuudesta tulla poikkeamaan ja tekemään ostokset itse tilalle.

Täytyy olla moniosaaja

Lintikon puutarha on perheyritys ja toimii jo kolmannessa polvessa. Lintikko kertoo olleen 24 vuotias, kun hänellä oli edessä valinta yrityksen jatkamisesta:

- Vielä tuossa kohtaa tulevaisuuden suunnitelmat eivät olleet kaikkein selkeimpinä, mutta en halunnut heittää hukkaan kaikkea siihen mennessä tehtyä työtä ja pahimmassa tapauksessa menettää lapsuudenkotiani.

Lintikko toteaa pitävänsä työstä, jossa on tehtävä käsillään. Puutarhalla työskennellessä tulee eteen myös erilaista suunnittelua ja rakentelua, jotka hän kokee palkitsevana:

- Minua kiehtoo, että tässä työssä menestyäkseen pitää olla monella tapaa moniosaaja.

Asiakkaan palaute ja hymy pelastaa päivän

Lintikko kokee nykyisen tilanteen onnistumiseksi, kun puutarha jatkaa edelleen toimintaansa ja pyrkii kehittymään vuosittain. Vaikka puutarha on kooltaan pieni, kertoo Lintikko heidän onnistuneen jäämään ihmisten mieleen:

- Tyytyväisen asiakkaan palaute ja hymy on asioita, jotka pelastavat aina päivän.

Haasteita on aina ja joka alalla, mutta niihin Lintikko suhtautuu positiivisella otteella:

- Niitä pitääkin olla, jotta voi tulla onnistumisia. Kun haasteita ei vain tulisi liian monta samanaikaisesti. Itseäni turhauttaa ne haasteet, joihin itsellä on vähän työkaluja, kuten sää.

 

Kannustavin sanoin kohti yrittäjyyttä

Lintikon puutarha on vuosittain työllistänyt kesätyöläisiä ja tänäkin vuonna mansikanpoimijoiden haku on ollut käynnissä. Lintikko toteaa vallitsevan epidemia-tilanteen kuitenkin hankaloittaneen haastatteluvaihetta. Tähän he toivovat pian löytävänsä parhaan mahdollisen tavan toimia.

Pyysimme Lintikkoa lähettämään terveisiä yrittäjäksi aikoville. Hän kannustaa kaikkia lähtemään yrittämisen tielle, jos siihen on kiinnostusta. Lintikko toteaa valinnan olevan oikea, jos tuntuisi itsellä olevan enemmän annettavaa yrittäjänä. Hän kuitenkin muistuttaa suuresta työmäärästä:

- Pitää vain muistaa, että työtunteja ei voi aina laskea. Siitä huolimatta rohkeasti kohti omia unelmia!

 

Kaisa Uusi-Kraapo

ProAgria Länsi-Suomi