Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Ruoka-alan ammattilaiseksi Satakunnassa

30.10.2018

Satakunnassa voi opiskella ruoka-alan ammatteihin kahdessa eri oppilaitoksessa: WinNovassa ja Sataedussa. WinNovan toimialat Porissa ja Raumalla ovat majoitus- ja ravitsemisala sekä elintarvikeala. Sataedussa voi opiskella majoitus ja ravitsemisalaa Kankaanpäässä, Ulvilassa ja Kokemäellä. Nämä oppilaitokset tarjoavat polun työelämään, mikäli mielii kokiksi tai tarjoilijaksi. Elintarvikealalta valmistutaan leipuri-kondiittoriksi tai elintarvikkeiden valmistajaksi.

Majoitus- ja ravitsemisalalta valmistuu kokkeja ja tarjoilijoita, jossa alan työllisyysnäkymät ovat hyvät, ja ammattitaitoiselle työvoimalle on kysyntää. Alalta voi työllistyä muun muassa matkailukeskuksiin ja -yrityksiin, matka- ja matkailutoimistoihin, hotelleihin ja muihin majoitusyrityksiin, laivoille, ravintoloihin, kahviloihin, catering -toimipaikkoihin ja -yrityksiin, kouluille, hoito- ja hoivalaitoksiin sekä kotityö- ja puhdistuspalveluyrityksiin.

Elintarvikealalta valmistuu elintarvikkeiden valmistajia ja leipuri-kondiittoreja. Elintarviketeollisuus on työntekijämäärältään maamme neljänneksi suurin teollisuudenala. Elintarviketeollisuuden toimialoja ovat muun muassa leipomoteollisuus, kalan-, lihan-, kasvisten- ja maidonjalostus. Teollisesti tuotetut elintarvikkeet kuuluvat suomalaisten päivittäiseen elämään. Elintarviketeollisuudessa kehitetään jatkuvasti uusia innovatiivisia tuotteita koti- ja suurtalouksiin. Uusien tuotteiden kehityksessä terveysvaikutteisilla elintarvikkeilla on tärkeä asema.

1.1.2018 voimaan astuneen ammatillisen koulutuksen reformin mukaisesti opinnot etenevät henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Sitä, mitä opiskelija jo osaa, ei tarvitse uudelleen opiskella. Aiemmat opinnot katsotaan hyväksi luetuksi. Opetuksessa ovatkin nuoret, peruskoulun päättäneet ja aikuisopiskelijat samassa. Yhteisistä tutkinnon osista esimerkiksi ylioppilaan ei tarvitse uudelleen opiskella vaikkapa ruotsia, vaan hän voi jatkaa omaa polkuaan kohti opintoalakohtaisia opintoja.

Tiesitkö että, WinNova Porissa on muuttanut uusiin toimitiloihin?

Uudet toimitilat ovat Tiedepuiston Kampuksella (Tiedepuisto 3) Porissa. Nykyaikaistetut ja hienot uudet tilat kutsuvat oppimaan. Koneet ja laitteet opetuksessa ovat nykytekniikkaa. Kampuksella valmistuvia tuotteita myy ulkopuolisella asiakkaille kahvila-myymälä Weera tai ravintolapalveluita ravintola Woitto. Näissä Kampuksen ravintoloissa ja kahviloissa voi opiskella laajennettuna oppilaitoksella tai sitten vastaavasti työelämässä. Kumpi, sopii opiskelijalle itselleen paremmin. Vastaavia ulkopuolisille avoimia ravintoloita ja kahviloita on myös muissa oppilaitoksissa.

Oppilaitosten yhteystiedot:

www.winnonva.fi

www.sataedu.fi

Elintarvikealan koulutusta Huittisissa (Haku 12.11.2018 mennessä)

Anna Kari
ProAgria Länsi-Suomi