Pelaa oppipeliä

4.12.2014 Satakunta – Sikses parhaita makuelämyksiä -seminaari Porissa Ravintola Liisanpuistossa

17.11.2014

Satakunta on monipuolinen ruoantuotantoalue, joka tarjoaa terveellisiä, ekologisia ja maistuvia makuelämyksiä myös tulevaisuudessa eri asiakkaille niin vähittäiskaupoissa kuin ammattikeittiöissä. Sikses parasta - aitoja makuja Satakunnasta -hanke on koonnut ruokaketjun osaajia seminaariin, joka pidetään Porissa Ravintola Liisanpuistossa 4.12.2014 klo 9.00–16.00. Tilaisuus on maksuton.

Paikka: Ravintola Liisanpuiston auditorio, Liisankatu 20, 28100 PORI

Päivän ohjelma
Aamupäivän puheenjohtaja Teija Kirkkala, toiminnanjohtaja, Pyhäjärvi-instituutti
9.00    Ilmoittautuminen ja aamupala
9.30    Sikses parhaat tervetulosanat
          Teija Kirkkala, toiminnanjohtaja, Pyhäjärvi-instituutti
9.45    Tilaisuuden avaus
10.00  Tulevaisuuden kuluttaja
          Riikka Saarimaa, projektipäällikkö, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu
10.45  Tauko
11.00  Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset Satakunnassa
          Leena Viitaharju, projektipäällikkö, Ruralia-instituutti
11.40  Opiskelija case: Oodi satakuntalaiselle ruoalle, rastiradan ja lounaan esittely
          Anna Kari, asiantuntija, ProAgria Länsi-Suomi
          Joonas Eronen, lehtori, WinNova


12.00  Lounas ja tutustuminen rastirataan (omakustannelounas: 8,80 €)


          Iltapäivän puheenjohtaja Jari Lehmusvaara, toimitusjohtaja, Satafood Kehittämisyhdistys ry
12.50  Hankkeen satoa ‒ Satakunnan luomu lukujen valossa
          Jukka Saarinen, kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys
13.20  Luomua ‒ kasvinviljelijän valinta
          Ilkka Kahala, alkutuottaja, Panelia
13.35  Broilereita luomuna ‒ tilalta kauppaan
          Arto Jokinen, toimitusjohtaja, L’Uomu Nokka
13.50  Maakunnan oman meijeri panostaa tulevaisuuteen
          Jarmo Oksman, toimitusjohtaja, Osuuskunta Satamaito
14.00  Vähittäiskauppa haluaa tarjota paikallisia tuotteita myös tulevaisuudessa
          Jussi Kaartinen, toimialajohtaja, Satakunnan Osuuskauppa
14.10  Villi- ja lähiruoan paikallisilla raaka-aineilla lisäarvoa ravintolassa
          Jukka Luojukoski, keittiö- ja ravintolatoimen päällikkö, A. Ahlström Kiinteistöt Oy
14.20  Todistusten jako opiskelijoille ja kiitokset
          Joonas Eronen, lehtori, WinNova
          Anna Kari, asiantuntija, ProAgria Länsi-Suomi
14.30  Kahvit ja välipala
15.00  Valtakunnallisen lähiruokaohjelman tuloksia
           Kirsi Viljanen, lähiruokakoordinaattori, Maa- ja metsätalousministeriö
15.30  Loppukeskustelu
16.00  Tilaisuuden päätös

Lähiruokaa suoraan tuottajalta - ilman välikäsiä! Lähiruoalle on kysyntää, mutta mistä sitä oikein saa? Tuottajat ja kuluttajat, tervetuloa kuulemaan lähiruokarinkien perustamisesta.

17.11.2014

REKO-lähiruokarinkien toiminta tarjoaa yksinkertaisen tavan ostaa ja myydä lähiruokaa suoraan tuottajalta, ilman välikäsiä. REKO-rinki on Facebookissa toimiva ryhmä, jossa lähialueen tuottajat ilmoittavat myyntiin tulevista tuotteistaan ja kuluttajat vastaavat tilaamalla haluamansa määrän tuotetta. Kaikki kaupat sovitaan siis etukäteen Facebookissa.
 REKO-lähiruokarinkien toiminta on käynnistynyt Pietarsaaressa pari vuotta sitten ja levinnyt hurjaa vauhtia Pohjanmaalle, Pirkanmaalle ja nyt Satakuntaan.
Satakuntalaiset maaseudun kehittäjäjärjestöt järjestävät alueellisia tiedotustilaisuuksia REKO-toiminnasta.
Tuottajat ja kuluttajat: tervetuloa kuulemaan uudesta tavasta käydä kauppaa ilman välikäsiä!

Tilaisuudet järjestetään:
ma 24.11. klo 18 Kankaanpään Kuntoutuskeskuksen auditoriossa, Kelankaari 4, Kankaanpää
ti 25. 11. klo 18 Porin Marttojen tiloissa, Valtakatu 7 C, Pori
ke 26.11. klo 18 Rauman Uotilan Sinisellä koululla, Tuomistontie 1, Rauma
ti 9.12. klo 18 Huittisten kaupungintalolla, Risto Rytinkatu 36, Huittinen

REKO-toimintaa esittelee idean isä Thomas Snellman Pietarsaaresta.

Kahvitarjoilu

Tilaisuuden järjestävät: SataKylät ry, MTK Satakunta, Leader Satakunta ja Sikses parasta – Aitoja makuja Satakunnasta -hanke