Pelaa oppipeliä

4.12.2014 Satakunta – Sikses parhaita makuelämyksiä -seminaari Porissa Ravintola Liisanpuistossa

17.11.2014

Satakunta on monipuolinen ruoantuotantoalue, joka tarjoaa terveellisiä, ekologisia ja maistuvia makuelämyksiä myös tulevaisuudessa eri asiakkaille niin vähittäiskaupoissa kuin ammattikeittiöissä. Sikses parasta - aitoja makuja Satakunnasta -hanke on koonnut ruokaketjun osaajia seminaariin, joka pidetään Porissa Ravintola Liisanpuistossa 4.12.2014 klo 9.00–16.00. Tilaisuus on maksuton.

Paikka: Ravintola Liisanpuiston auditorio, Liisankatu 20, 28100 PORI

Päivän ohjelma
Aamupäivän puheenjohtaja Teija Kirkkala, toiminnanjohtaja, Pyhäjärvi-instituutti
9.00    Ilmoittautuminen ja aamupala
9.30    Sikses parhaat tervetulosanat
          Teija Kirkkala, toiminnanjohtaja, Pyhäjärvi-instituutti
9.45    Tilaisuuden avaus
10.00  Tulevaisuuden kuluttaja
          Riikka Saarimaa, projektipäällikkö, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu
10.45  Tauko
11.00  Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset Satakunnassa
          Leena Viitaharju, projektipäällikkö, Ruralia-instituutti
11.40  Opiskelija case: Oodi satakuntalaiselle ruoalle, rastiradan ja lounaan esittely
          Anna Kari, asiantuntija, ProAgria Länsi-Suomi
          Joonas Eronen, lehtori, WinNova


12.00  Lounas ja tutustuminen rastirataan (omakustannelounas: 8,80 €)


          Iltapäivän puheenjohtaja Jari Lehmusvaara, toimitusjohtaja, Satafood Kehittämisyhdistys ry
12.50  Hankkeen satoa ‒ Satakunnan luomu lukujen valossa
          Jukka Saarinen, kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys
13.20  Luomua ‒ kasvinviljelijän valinta
          Ilkka Kahala, alkutuottaja, Panelia
13.35  Broilereita luomuna ‒ tilalta kauppaan
          Arto Jokinen, toimitusjohtaja, L’Uomu Nokka
13.50  Maakunnan oman meijeri panostaa tulevaisuuteen
          Jarmo Oksman, toimitusjohtaja, Osuuskunta Satamaito
14.00  Vähittäiskauppa haluaa tarjota paikallisia tuotteita myös tulevaisuudessa
          Jussi Kaartinen, toimialajohtaja, Satakunnan Osuuskauppa
14.10  Villi- ja lähiruoan paikallisilla raaka-aineilla lisäarvoa ravintolassa
          Jukka Luojukoski, keittiö- ja ravintolatoimen päällikkö, A. Ahlström Kiinteistöt Oy
14.20  Todistusten jako opiskelijoille ja kiitokset
          Joonas Eronen, lehtori, WinNova
          Anna Kari, asiantuntija, ProAgria Länsi-Suomi
14.30  Kahvit ja välipala
15.00  Valtakunnallisen lähiruokaohjelman tuloksia
           Kirsi Viljanen, lähiruokakoordinaattori, Maa- ja metsätalousministeriö
15.30  Loppukeskustelu
16.00  Tilaisuuden päätös

Lähiruokaa suoraan tuottajalta - ilman välikäsiä! Lähiruoalle on kysyntää, mutta mistä sitä oikein saa? Tuottajat ja kuluttajat, tervetuloa kuulemaan lähiruokarinkien perustamisesta.

17.11.2014

REKO-lähiruokarinkien toiminta tarjoaa yksinkertaisen tavan ostaa ja myydä lähiruokaa suoraan tuottajalta, ilman välikäsiä. REKO-rinki on Facebookissa toimiva ryhmä, jossa lähialueen tuottajat ilmoittavat myyntiin tulevista tuotteistaan ja kuluttajat vastaavat tilaamalla haluamansa määrän tuotetta. Kaikki kaupat sovitaan siis etukäteen Facebookissa.
 REKO-lähiruokarinkien toiminta on käynnistynyt Pietarsaaressa pari vuotta sitten ja levinnyt hurjaa vauhtia Pohjanmaalle, Pirkanmaalle ja nyt Satakuntaan.
Satakuntalaiset maaseudun kehittäjäjärjestöt järjestävät alueellisia tiedotustilaisuuksia REKO-toiminnasta.
Tuottajat ja kuluttajat: tervetuloa kuulemaan uudesta tavasta käydä kauppaa ilman välikäsiä!

Tilaisuudet järjestetään:
ma 24.11. klo 18 Kankaanpään Kuntoutuskeskuksen auditoriossa, Kelankaari 4, Kankaanpää
ti 25. 11. klo 18 Porin Marttojen tiloissa, Valtakatu 7 C, Pori
ke 26.11. klo 18 Rauman Uotilan Sinisellä koululla, Tuomistontie 1, Rauma
ti 9.12. klo 18 Huittisten kaupungintalolla, Risto Rytinkatu 36, Huittinen

REKO-toimintaa esittelee idean isä Thomas Snellman Pietarsaaresta.

Kahvitarjoilu

Tilaisuuden järjestävät: SataKylät ry, MTK Satakunta, Leader Satakunta ja Sikses parasta – Aitoja makuja Satakunnasta -hanke

28.10.2014 Keskustelutilaisuus verkkokaupan ja sosiaalisen median hyödyntämisestä

08.10.2014

 Keskustelutilaisuus verkkokaupan ja somen hyödyntämisestä 

 

Aika                                     tiistai 28.10.2014 klo 15.00–17:.0

 

Paikka                                 Villilän Kartano, Villiläntie 1, Nakkila 

 

Ohjelmassa:

 

Sanna Lento Hämeen ammattikorkeakoulusta kertoo sosiaalisen median hyödyntämisestä pienten elintarvikeyritysten viestinnässä. (Huomisen Hämäläinen ruoka ja juoma -hanke)

 

Koivun Tyrnitila, Hakunin tila ja Alajärven tila kertovat kokemuksistaan verkkokaupasta ja sosiaalisesta mediasta. 

 

Vapaata keskustelua aiheesta.

 

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla. 

 

Ilmoittautumiset torstaihin 23.10.2014 mennessä

 

merja.makinen@satafood.net tai puh. 050 405 5606  

 

TERVETULOA!

 

Elintarvikeyrittäjien sekä kaupan ja ruoka-alan ammattilaisten verkostoitumistilaisuus 11.11.2014 Porissa on peruttu

08.10.2014

  

Olet tervetullut Lähiruokatreffeille esittelemään tuotteitasi kaupan ja ammattikeittiöiden edustajille sekä luomaan uusia asiakassuhteita. Tilaisuus on Porin WinNovan juhlasalissa kello 1416 (Luvianpuistokatu 1, Pori). Paikalle voi tulla järjestämään esittelypöytiä alkaen klo 13.30.  

 

Samalla sinulla on tilaisuus tutustua alueen kauppiaisiin ja ruoka-alan ammattilaisiin sekä keskustella hankintoihin liittyvistä pullonkauloista. 

 

Kutsumme tapahtumaan satakuntalaisia kauppiaita sekä ravintoloiden, pito- ja juhlapalveluiden sekä julkisten ammattikeittiöiden edustajia. 

 

Osallistuminen maksutonta.

 

 

merja.makinen@satafood.net tai gsm 050 405 5606 

 

TERVETULOA!

 

22.5.2014 Rauman kaupungin ruoka- ja hankintapalvelut järjestävät elintarvikehankintafoorumin Rauman kaupungintalolla.

06.05.2014

KUTSU                                                   5.5.2014 

Rauman kaupungin ruokapalvelut ja hankintapalvelut järjestävät yhdessä MTK Satakunnan kanssa

22.5.2014 klo 13.30 – 16.30

ELINTARVIKEHANKINTAFOORUMIN

Rauman kaupungintalon valtuustosalissa, Kanalinranta 3

Rauma kaupungin ruokapalvelujen elintarvikehankintasopimuskausi päättyy 31.12.2014 ja elintarvikkeet tullaan kilpailuttamaan syyskuussa 2014. Tule kuulemaan onko juuri teillä mahdollisuus olla mukana tarjouskilpailussa ja tulevaisuudessa hankintayhteistyökumppanina.

Ohjelma

klo 13.30 Tervetulokahvi valtuustosalin lämpiössä

klo 14.00 Elintarvikehankintafoorumin avaus, ruokapalvelujohtaja Pirjo Vainio

Hankinta- ja tarjousprosessi, hankintapäällikkö Jaakko Aerila

Rauman kaupungin ruokapalvelun elintarvikehankinnat, ruokapalvelujohtaja Pirjo Vainio

ruokapalvelun toimintaympäristö elintarvikkeiden ravitsemukselliset, laadulliset, määrälliset ja tuotannolliset vaatimukset ja kriteerit hankintayhteistyö ja sopimuskaudet

klo 15.30 Yhteistyökumppanin puheenvuoro, Myyntijohtaja Janne Kylänpää Kylänpään Leipomo Oy

Tuottajien puheenvuoro, ”Jalostaako vai ei, tarjotako vai ei?”, Maatalousyrittäjä Ilkka Mattila

Klo 16.00 Keskustelua ja loppupuheenvuorot

Ilmoittautumiset 19.5.2014 mennessä Rauman kaupungin ruokapalvelutoimistoon sähköpostilla mervi.kivisto@rauma.fi tai puhelimella 044 4036082.

Tervetuloa

Pirjo Vainio                                             Maritta Sabell

ruokapalvelujohtaja                                  projektinjohtaja

Rauman kaupunki                                    MTK-Satakunta

3.4.2014 Logistiikkatreffit kaikille lähiruoan kuljetuksesta kiinnostuneille Pyhäjärvi-instituutissa

18.03.2014

Kutsu     
Lämpimästi tervetuloa järjestämäämme tilaisuuteen
Logistiikka-treffit
Paikka: Pyhäjärvi-instituutti (Sepäntie 7, Ruukinpuisto), Eura

Aika: Torstai 3.4.2014 klo 17.30‒20.30

Ohjelma:
 
17.15 Kahvitarjoilu alkaa

17.30 Lähiruokalogistiikkaa yhteistyöllä, Riikka Peippo
  Miten Loimaan seudulle rakennettiin logistiikkayhteistyötä. Alueella toimii edelleen Auranmaan leipä oy ”logistisena keskuksena” ja kuljettaa leipätoimitusten yhteydessä muitakin tuotteita.

18.00 Erilaisten lähiruokatuotteiden saaminen markkinoille keskitetysti lähiruokatukun kautta
 Lähipuoti Remes, Kimmo Remes, Humppila

18:20 Asiakkailtamme lähiruokaa nyt valtakunnallisesti Itella Termo -kylmäkuljetuksella
 Raine Kienokoski, Itella

18.40 Lähiruokatuottajien logistinen yhteistyö tuotteiden välivarastoinnissa, kuljetuksessa sekä jakelussa eri  asiakkaille - Case: Anttilan Noutotila
 Anttilan Noutotila/ Hernerengas Oy, Tommi Anttila, Kokemäki

19:00 Korpela Paperin tarjoama yhteistyö markkinoinnissa sekä logistiikassa
 Korpela Papers, Arto Korpela, Kokemäki

19.20 Suuremman kuljetusyhtiön tarjoamat palvelut ja jakelumahdollisuudet erikokoisille toimituserille
  Kuljetus Perkola, Säkylä

19:40 Puheenvuorot päättyvät – treffit alkavat
 Kullakin puhujalla on oma pöytä, jonka ääreen heidän kanssaan on mahdollista mennä keskustelemaan  kahden kesken. Keskusteluaikoja voi varata etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. Keskusteluajat ovat  kestoltaan 10 minuuttia.

20.30 Tilaisuus päättyy
Ilmoittautumiset
Pyydämme tilaisuuteen ennakkoilmoittautumisia tiistaihin 1.4.2014 klo 16.00 mennessä. Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen tiina.hamalainen@kokemaki.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Sivut:
  • 1
  • 2