17.11.2014
Satakunta on monipuolinen ruoantuotantoalue, joka tarjoaa terveellisiä, ekologisia ja maistuvia makuelämyksiä myös tulevaisuudessa eri asiakkaille niin vähittäiskaupoissa kuin ammattikeittiöissä. Sikses parasta - aitoja makuja Satakunnasta -hanke on koonnut ruokaketjun osaajia seminaariin, joka pidetään Porissa Ravintola Liisanpuistossa 4.12.2014 klo 9.00–16.00. Tilaisuus on maksuton.
Paikka: Ravintola Liisanpuiston auditorio, Liisankatu 20, 28100 PORI
Päivän ohjelma
Aamupäivän puheenjohtaja Teija Kirkkala, toiminnanjohtaja, Pyhäjärvi-instituutti
9.00 Ilmoittautuminen ja aamupala
9.30 Sikses parhaat tervetulosanat
Teija Kirkkala, toiminnanjohtaja, Pyhäjärvi-instituutti
9.45 Tilaisuuden avaus
10.00 Tulevaisuuden kuluttaja
Riikka Saarimaa, projektipäällikkö, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu
10.45 Tauko
11.00 Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset Satakunnassa
Leena Viitaharju, projektipäällikkö, Ruralia-instituutti
11.40 Opiskelija case: Oodi satakuntalaiselle ruoalle, rastiradan ja lounaan esittely
Anna Kari, asiantuntija, ProAgria Länsi-Suomi
Joonas Eronen, lehtori, WinNova
12.00 Lounas ja tutustuminen rastirataan (omakustannelounas: 8,80 €)
Iltapäivän puheenjohtaja Jari Lehmusvaara, toimitusjohtaja, Satafood Kehittämisyhdistys ry
12.50 Hankkeen satoa ‒ Satakunnan luomu lukujen valossa
Jukka Saarinen, kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys
13.20 Luomua ‒ kasvinviljelijän valinta
Ilkka Kahala, alkutuottaja, Panelia
13.35 Broilereita luomuna ‒ tilalta kauppaan
Arto Jokinen, toimitusjohtaja, L’Uomu Nokka
13.50 Maakunnan oman meijeri panostaa tulevaisuuteen
Jarmo Oksman, toimitusjohtaja, Osuuskunta Satamaito
14.00 Vähittäiskauppa haluaa tarjota paikallisia tuotteita myös tulevaisuudessa
Jussi Kaartinen, toimialajohtaja, Satakunnan Osuuskauppa
14.10 Villi- ja lähiruoan paikallisilla raaka-aineilla lisäarvoa ravintolassa
Jukka Luojukoski, keittiö- ja ravintolatoimen päällikkö, A. Ahlström Kiinteistöt Oy
14.20 Todistusten jako opiskelijoille ja kiitokset
Joonas Eronen, lehtori, WinNova
Anna Kari, asiantuntija, ProAgria Länsi-Suomi
14.30 Kahvit ja välipala
15.00 Valtakunnallisen lähiruokaohjelman tuloksia
Kirsi Viljanen, lähiruokakoordinaattori, Maa- ja metsätalousministeriö
15.30 Loppukeskustelu
16.00 Tilaisuuden päätös
17.11.2014
REKO-lähiruokarinkien toiminta tarjoaa yksinkertaisen tavan ostaa ja myydä lähiruokaa suoraan tuottajalta, ilman välikäsiä. REKO-rinki on Facebookissa toimiva ryhmä, jossa lähialueen tuottajat ilmoittavat myyntiin tulevista tuotteistaan ja kuluttajat vastaavat tilaamalla haluamansa määrän tuotetta. Kaikki kaupat sovitaan siis etukäteen Facebookissa.
REKO-lähiruokarinkien toiminta on käynnistynyt Pietarsaaressa pari vuotta sitten ja levinnyt hurjaa vauhtia Pohjanmaalle, Pirkanmaalle ja nyt Satakuntaan.
Satakuntalaiset maaseudun kehittäjäjärjestöt järjestävät alueellisia tiedotustilaisuuksia REKO-toiminnasta.
Tuottajat ja kuluttajat: tervetuloa kuulemaan uudesta tavasta käydä kauppaa ilman välikäsiä!
Tilaisuudet järjestetään:
ma 24.11. klo 18 Kankaanpään Kuntoutuskeskuksen auditoriossa, Kelankaari 4, Kankaanpää
ti 25. 11. klo 18 Porin Marttojen tiloissa, Valtakatu 7 C, Pori
ke 26.11. klo 18 Rauman Uotilan Sinisellä koululla, Tuomistontie 1, Rauma
ti 9.12. klo 18 Huittisten kaupungintalolla, Risto Rytinkatu 36, Huittinen
REKO-toimintaa esittelee idean isä Thomas Snellman Pietarsaaresta.
Kahvitarjoilu
Tilaisuuden järjestävät: SataKylät ry, MTK Satakunta, Leader Satakunta ja Sikses parasta – Aitoja makuja Satakunnasta -hanke
08.10.2014
Keskustelutilaisuus verkkokaupan ja somen hyödyntämisestä
Aika tiistai 28.10.2014 klo 15.00–17:.0
Paikka Villilän Kartano, Villiläntie 1, Nakkila
Ohjelmassa:
Sanna Lento Hämeen ammattikorkeakoulusta kertoo sosiaalisen median hyödyntämisestä pienten elintarvikeyritysten viestinnässä. (Huomisen Hämäläinen ruoka ja juoma -hanke)
Koivun Tyrnitila, Hakunin tila ja Alajärven tila kertovat kokemuksistaan verkkokaupasta ja sosiaalisesta mediasta.
Vapaata keskustelua aiheesta.
Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla.
Ilmoittautumiset torstaihin 23.10.2014 mennessä
merja.makinen@satafood.net tai puh. 050 405 5606
TERVETULOA!
08.10.2014
Olet tervetullut Lähiruokatreffeille esittelemään tuotteitasi kaupan ja ammattikeittiöiden edustajille sekä luomaan uusia asiakassuhteita. Tilaisuus on Porin WinNovan juhlasalissa kello 14‒16 (Luvianpuistokatu 1, Pori). Paikalle voi tulla järjestämään esittelypöytiä alkaen klo 13.30.
Samalla sinulla on tilaisuus tutustua alueen kauppiaisiin ja ruoka-alan ammattilaisiin sekä keskustella hankintoihin liittyvistä pullonkauloista.
Kutsumme tapahtumaan satakuntalaisia kauppiaita sekä ravintoloiden, pito- ja juhlapalveluiden sekä julkisten ammattikeittiöiden edustajia.
Osallistuminen maksutonta.
merja.makinen@satafood.net tai gsm 050 405 5606
TERVETULOA!
06.05.2014
KUTSU 5.5.2014
Rauman kaupungin ruokapalvelut ja hankintapalvelut järjestävät yhdessä MTK Satakunnan kanssa
22.5.2014 klo 13.30 – 16.30
ELINTARVIKEHANKINTAFOORUMIN
Rauman kaupungintalon valtuustosalissa, Kanalinranta 3
Rauma kaupungin ruokapalvelujen elintarvikehankintasopimuskausi päättyy 31.12.2014 ja elintarvikkeet tullaan kilpailuttamaan syyskuussa 2014. Tule kuulemaan onko juuri teillä mahdollisuus olla mukana tarjouskilpailussa ja tulevaisuudessa hankintayhteistyökumppanina.
Ohjelma
klo 13.30 Tervetulokahvi valtuustosalin lämpiössä
klo 14.00 Elintarvikehankintafoorumin avaus, ruokapalvelujohtaja Pirjo Vainio
Hankinta- ja tarjousprosessi, hankintapäällikkö Jaakko Aerila
Rauman kaupungin ruokapalvelun elintarvikehankinnat, ruokapalvelujohtaja Pirjo Vainio
ruokapalvelun toimintaympäristö elintarvikkeiden ravitsemukselliset, laadulliset, määrälliset ja tuotannolliset vaatimukset ja kriteerit hankintayhteistyö ja sopimuskaudet
klo 15.30 Yhteistyökumppanin puheenvuoro, Myyntijohtaja Janne Kylänpää Kylänpään Leipomo Oy
Tuottajien puheenvuoro, ”Jalostaako vai ei, tarjotako vai ei?”, Maatalousyrittäjä Ilkka Mattila
Klo 16.00 Keskustelua ja loppupuheenvuorot
Ilmoittautumiset 19.5.2014 mennessä Rauman kaupungin ruokapalvelutoimistoon sähköpostilla mervi.kivisto@rauma.fi tai puhelimella 044 4036082.
Tervetuloa
Pirjo Vainio Maritta Sabell
ruokapalvelujohtaja projektinjohtaja
Rauman kaupunki MTK-Satakunta
18.03.2014
Kutsu
Lämpimästi tervetuloa järjestämäämme tilaisuuteen
Logistiikka-treffit
Paikka: Pyhäjärvi-instituutti (Sepäntie 7, Ruukinpuisto), Eura
Aika: Torstai 3.4.2014 klo 17.30‒20.30
Ohjelma:
17.15 Kahvitarjoilu alkaa
17.30 Lähiruokalogistiikkaa yhteistyöllä, Riikka Peippo
Miten Loimaan seudulle rakennettiin logistiikkayhteistyötä. Alueella toimii edelleen Auranmaan leipä oy ”logistisena keskuksena” ja kuljettaa leipätoimitusten yhteydessä muitakin tuotteita.
18.00 Erilaisten lähiruokatuotteiden saaminen markkinoille keskitetysti lähiruokatukun kautta
Lähipuoti Remes, Kimmo Remes, Humppila
18:20 Asiakkailtamme lähiruokaa nyt valtakunnallisesti Itella Termo -kylmäkuljetuksella
Raine Kienokoski, Itella
18.40 Lähiruokatuottajien logistinen yhteistyö tuotteiden välivarastoinnissa, kuljetuksessa sekä jakelussa eri asiakkaille - Case: Anttilan Noutotila
Anttilan Noutotila/ Hernerengas Oy, Tommi Anttila, Kokemäki
19:00 Korpela Paperin tarjoama yhteistyö markkinoinnissa sekä logistiikassa
Korpela Papers, Arto Korpela, Kokemäki
19.20 Suuremman kuljetusyhtiön tarjoamat palvelut ja jakelumahdollisuudet erikokoisille toimituserille
Kuljetus Perkola, Säkylä
19:40 Puheenvuorot päättyvät – treffit alkavat
Kullakin puhujalla on oma pöytä, jonka ääreen heidän kanssaan on mahdollista mennä keskustelemaan kahden kesken. Keskusteluaikoja voi varata etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. Keskusteluajat ovat kestoltaan 10 minuuttia.
20.30 Tilaisuus päättyy
Ilmoittautumiset
Pyydämme tilaisuuteen ennakkoilmoittautumisia tiistaihin 1.4.2014 klo 16.00 mennessä. Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen tiina.hamalainen@kokemaki.fi
Lämpimästi tervetuloa!