Pelaa oppipeliä

9.10.2013 Lisää lähiruokaa -treffit Porin valtuustosalissa

25.09.2013

Hyvä ruokaketjun toimija!

Kauniiden syyssäiden edetessä haluamme Kuntaliiton, EkoCentrian ja Pyhäjärvi-instituutin puolesta toivottaa teidät tervetulleeksi lokakuussa järjestettävään lähiruokatapaamiseen Porissa. Tilaisuudessa esitellään HY/Ruralia-instituutin selvitystä lähiruoan aluetaloudellisista vaikutuksista. Kuntaliiton lakimies kertoo paikallisruoan hankintamahdollisuuksista hankintalainsäädännön näkökulmasta. Lisäksi tilaisuudessa nostetaan hyviä yritys- ja ruokapalveluesimerkkejä esille sekä esitellään työkaluja lähiruoan hankinnan edistämiseksi. 

Valtioneuvoston periaatepäätöksen (5/2013) mukaan hallituksen lähiruokaohjelmassa ja lähiruokasektorin kehittämisen tavoitteissa esitetään tavoitetilaksi vuoteen 2020 seuraavaa: ”Lähiruoan saatavuus on parantunut ja se on luonnollinen osa julkisia ruokapalveluja. Lähiruoka on huomioitu kuntien hankintastrategioissa ja sitä käytetään ja arvostetaan kaikissa Suomen kunnissa.” Tilaisuudessa lopuksi mietitään konkreettisia keinoja, joita Satakunnassa ryhdytään tekemään tavoitteen toteuttamiseksi.

OHJELMA:

13.00  Treffien avaus

13.10  Lähiruokapäätös - vastuu tulevaisuudesta, kansanedustaja Anne Kalmari

13.30  Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset, projektipäällikkö Leena Viitaharju, HY Ruralia-instituutti

14.00  Hankintalainsäädäntö peikkona? lakimies Jonna Törnroos, julkisten hankintojen yksikkö, Kuntaliitto

14.30  Virkistys- ja kahvitauko

15.00  Lisää lähiruokaa! – Työkaluja hankintaan, hankepäällikkö Sari Väänänen, EkoCentria 

15.20  Näin meillä tehdään, ruokapalvelupäällikkö Anja Hakamaa, Eurajoki 

15.30  Loppukeskustelu  Sikses parasta -hankkeen toimijat yhdessä luennoitsijoiden kanssa

 

Päivän puheenjohtajana toimii Pyhäjärvi-instituutin toiminnanjohtaja Teija Kirkkala.

Tilaisuuden järjestävät Lähiruokaa ammattikeittiöihin (Lähis) -hanke sekä Sikses parasta – Aitoja makuja Satakunnasta -tiedonvälityshanke (www.siksesparasta.fi).

 

Ilmoittautuminen tarjoilun järjestämiseksi 4.10. mennessä Elina Suonpää puh. 044 034 4054, elina.suonpaa(at)pji.fi

Nähdään lähiruokatreffeillä!

 

7.9.2013 Osta tänään tilalta -päivä

28.06.2013

Tiedätkö ja tunnetko satakuntalaista ruokatuotantoa? Lauantaina 7.9. joukko satakuntalaisia tiloja ja elintarvikeyrittäjiä pitää ovensa avoinna ja kuluttajille on mahdollisuus tehdä ostoksia suoraan tiloilta ja yrittäjiltä.

Osta tänään tilalta -päivä järjestetään lauantaina 7.9.2013 klo 10-14 mukaan ilmoittautuneilla satakuntalaisilla maatiloilla.

Tilat ovat erinomainen retkikohde perheille ja yhdistyksille.

Seuraavat tilat ja yritykset ovat mukana tapahtumassa:

Eurassa:

  • Eskolan vasikanliha, Lellaistentie 504, Honkilahti,p. 0440 226 034
    • vakumipakattu tuore vasikanliha, vakumipakatut mureketuotteet.
  • Ketolan tila, Mannilanraitti 207, Mannila, p. 040 746 4874
    • lampaan liha tuore ja pakaste, peruna, (savumuikku, jos Ahti suo antejaan)
  • Kurkkumestarit, Ruohomäenkulmantie 23, Panelia, p.0500 799109
    • vihannessäilykkeitä, mausteita
  • Pertti Lähteenoja, Inkimäentie 47, p. 0400 596 139
    • keräkaali, kukkakaali
  • Tuomisen tila, Mantankatu 20, p. 040 416 3279
    • peruna ja muita kasviksia

Eurajoella:

  • Pöyhösen Puutarha Oy, Ruoholantie 4, p. 040 752 6456
    • marmeladit, hyytelöt, tilli

Huittisissa:

  • Arto Metsämäki, Matkusjoentie 429, Vampula, p. 040 753 8182
    • peruna
  • Hakunin tila, Hakunintie 1, Suttila, p. 0400 238 364
    • kananmunat, ruokaherne
  • Kalmin tila, Vesiniityntie 200, p.0400 444 082
    • peruna, porkkana, punajuuri, palsternakka, valkosipuli
  • Mattilan Marjatila, Karhiniementie 353, p. 040 755 2850
    • sesongin mukaiset marjat, tilan omat jatkojalosteet. Viinitila.
  • Pirjo Tapanila, Lauhantie 558, 050 363 1910
    • maissi, kurpitsa, suippokaali, pavut
  • Viskilän tila, myynti Ravintola Wanha WPK:lta Ilonan maalaispuodista, Koskitie 1, p. 02 569 901
    • kukonpoikaa pakasteena ( kokonainen, koipi, rintapala)

Kankaanpäässä:

  • Kauppa ja kahvila Wihtis, Iskontie 2, Vihteljärvi, p. 0400 326 635
    • luomuliha, viljatuotteet
  • Venesjärvi Highland, Venesjärventie 834, Venesjärvi, p. 044 204 8802
    • Highland liha- ja lihajalosteet. Tilamyymälä.

Kokemäellä:

  • Anttilan tila, Sonnilantie 111, p. 040 8467553
    • tuoreet ja pakastetut marjat, erilaiset marjatuotteet. Tilamyymälä.
  • Juha Peltonen/ Vihannes Helmi, Karekselankuja 95, p. 044 344 2454
    • avomaanvihannekset

Köyliössä:

  • Kotileipomo Hannele Laukkanen, Sunikantie 57, Voitoinen, p. 0400 937 553
    • leivonnaiset, myös gluteenittomat
  • Pasi Vahekoski, Nuorentalontie 15, p. 0400 693 013
    • peruna

Laviassa:

  • Maalaispuoti Niemelä, Nahkurintie 1, p. 02 557 8222
    • leivonnaiset, kutunjuusto, kala- ja lihasäilykkeet, marjajalosteet

Luvialla:

  • Jussi Salo, Vähäsuontie 6, p. 040 777 4467
    • hunaja

Ulvilassa:

  • Saaren Luomutila, Saarentie 166, Vanha-Ulvila, p. 045 674 6507 tai 040 590 5116
    • luomuvihanneksia ja –juureksia, luomuperunaa, jatkojalosteita ja yrttejä

Sikses parasta – aitoja makuja Satakunnasta on tiedonvälityshanke, joka toimii paikallisesti tuotetun ruoan puolestapuhujana ja satakuntalaisen ruoan tunnettuuden lisääjänä. Hankkeessa edistetään erityisesti paikallisten tuotteiden pääsyä eri markkinakanaviin. Hankkeessa ovat mukana Satakunnan keskeiset elintarvikealan kehittäjäorganisaatiot Pyhäjärvi-instituutti, Satafood Kehittämisyhdistys ry ja ProAgria Länsi-Suomi.

15.−17.8.2013 Kankaanpään S-market etsii satakuntalaisia elintarvikkeita myyntiin

26.06.2013

Kankaanpään S-market etsii satakuntalaisia elintarvikkeita valikoimiinsa

Myymälässä järjestetään

15.−17.8.2013 lähiruokakampanja,

johon lähiruoan tuottajat ja jalostajat voivat tarjota tuotteitaan. Tuotteet voivat olla myynnissä joko yhtenä tai useampana kampanjapäivänä. Mikäli tuote kiinnostaa asiakkaita, se voi jäädä valikoimiin tapahtuman jälkeenkin.

Tuote voi olla irtotuote, pakattu tai kylmäsäilytystä vaativa. Asiakkaiden kiinnostusta ja tuotteen menekkiä lisäisi yrittäjän tai yrityksen edustajan tuote-esittelyt. Kaikkia tuotteita kannattaa tarjota myyntiin!

Anitat odottavat Kankaanpään S-marketissa yhteydenottoasi!
Anita Leppänen, puh. 029 009 6692 klo 6−14 maanantaista perjantaihin tai
Anita Hietikko, anita.hietikko@sok.fi.

Sikses parasta – aitoja makuja Satakunnasta -hanke toimii yhteistyökumppanina Kankaanpään S-marketin lähiruokakampanjassa. Sikses parasta -tiedonvälityshanketta toteuttavat Pyhäjärvi-instituutti, Satafood Kehittämisyhdistys ja ProAgria Länsi-Suomi.