25.09.2013
Kauniiden syyssäiden edetessä haluamme Kuntaliiton, EkoCentrian ja Pyhäjärvi-instituutin puolesta toivottaa teidät tervetulleeksi lokakuussa järjestettävään lähiruokatapaamiseen Porissa. Tilaisuudessa esitellään HY/Ruralia-instituutin selvitystä lähiruoan aluetaloudellisista vaikutuksista. Kuntaliiton lakimies kertoo paikallisruoan hankintamahdollisuuksista hankintalainsäädännön näkökulmasta. Lisäksi tilaisuudessa nostetaan hyviä yritys- ja ruokapalveluesimerkkejä esille sekä esitellään työkaluja lähiruoan hankinnan edistämiseksi.
Valtioneuvoston periaatepäätöksen (5/2013) mukaan hallituksen lähiruokaohjelmassa ja lähiruokasektorin kehittämisen tavoitteissa esitetään tavoitetilaksi vuoteen 2020 seuraavaa: ”Lähiruoan saatavuus on parantunut ja se on luonnollinen osa julkisia ruokapalveluja. Lähiruoka on huomioitu kuntien hankintastrategioissa ja sitä käytetään ja arvostetaan kaikissa Suomen kunnissa.” Tilaisuudessa lopuksi mietitään konkreettisia keinoja, joita Satakunnassa ryhdytään tekemään tavoitteen toteuttamiseksi.
OHJELMA:
13.00 Treffien avaus
13.10 Lähiruokapäätös - vastuu tulevaisuudesta, kansanedustaja Anne Kalmari
13.30 Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset, projektipäällikkö Leena Viitaharju, HY Ruralia-instituutti
14.00 Hankintalainsäädäntö peikkona? lakimies Jonna Törnroos, julkisten hankintojen yksikkö, Kuntaliitto
14.30 Virkistys- ja kahvitauko
15.00 Lisää lähiruokaa! – Työkaluja hankintaan, hankepäällikkö Sari Väänänen, EkoCentria
15.20 Näin meillä tehdään, ruokapalvelupäällikkö Anja Hakamaa, Eurajoki
15.30 Loppukeskustelu Sikses parasta -hankkeen toimijat yhdessä luennoitsijoiden kanssa
Päivän puheenjohtajana toimii Pyhäjärvi-instituutin toiminnanjohtaja Teija Kirkkala.
Tilaisuuden järjestävät Lähiruokaa ammattikeittiöihin (Lähis) -hanke sekä Sikses parasta – Aitoja makuja Satakunnasta -tiedonvälityshanke (www.siksesparasta.fi).
Ilmoittautuminen tarjoilun järjestämiseksi 4.10. mennessä Elina Suonpää puh. 044 034 4054, elina.suonpaa(at)pji.fi
Nähdään lähiruokatreffeillä!
28.06.2013
Tiedätkö ja tunnetko satakuntalaista ruokatuotantoa? Lauantaina 7.9. joukko satakuntalaisia tiloja ja elintarvikeyrittäjiä pitää ovensa avoinna ja kuluttajille on mahdollisuus tehdä ostoksia suoraan tiloilta ja yrittäjiltä.
Osta tänään tilalta -päivä järjestetään lauantaina 7.9.2013 klo 10-14 mukaan ilmoittautuneilla satakuntalaisilla maatiloilla.
Tilat ovat erinomainen retkikohde perheille ja yhdistyksille.
Seuraavat tilat ja yritykset ovat mukana tapahtumassa:
Eurassa:
Eurajoella:
Huittisissa:
Kankaanpäässä:
Kokemäellä:
Köyliössä:
Laviassa:
Luvialla:
Ulvilassa:
Sikses parasta – aitoja makuja Satakunnasta on tiedonvälityshanke, joka toimii paikallisesti tuotetun ruoan puolestapuhujana ja satakuntalaisen ruoan tunnettuuden lisääjänä. Hankkeessa edistetään erityisesti paikallisten tuotteiden pääsyä eri markkinakanaviin. Hankkeessa ovat mukana Satakunnan keskeiset elintarvikealan kehittäjäorganisaatiot Pyhäjärvi-instituutti, Satafood Kehittämisyhdistys ry ja ProAgria Länsi-Suomi.
26.06.2013
Kankaanpään S-market etsii satakuntalaisia elintarvikkeita valikoimiinsa
Myymälässä järjestetään
15.−17.8.2013 lähiruokakampanja,
johon lähiruoan tuottajat ja jalostajat voivat tarjota tuotteitaan. Tuotteet voivat olla myynnissä joko yhtenä tai useampana kampanjapäivänä. Mikäli tuote kiinnostaa asiakkaita, se voi jäädä valikoimiin tapahtuman jälkeenkin.
Tuote voi olla irtotuote, pakattu tai kylmäsäilytystä vaativa. Asiakkaiden kiinnostusta ja tuotteen menekkiä lisäisi yrittäjän tai yrityksen edustajan tuote-esittelyt. Kaikkia tuotteita kannattaa tarjota myyntiin!
Anitat odottavat Kankaanpään S-marketissa yhteydenottoasi!
Anita Leppänen, puh. 029 009 6692 klo 6−14 maanantaista perjantaihin tai
Anita Hietikko, anita.hietikko@sok.fi.
Sikses parasta – aitoja makuja Satakunnasta -hanke toimii yhteistyökumppanina Kankaanpään S-marketin lähiruokakampanjassa. Sikses parasta -tiedonvälityshanketta toteuttavat Pyhäjärvi-instituutti, Satafood Kehittämisyhdistys ja ProAgria Länsi-Suomi.