Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Porissa vaihdettiin ajatuksia ruokatuotannon tulevaisuudesta SuomiAreena-viikolla

22.07.2021


Panelistit kävivät keskustelua ruuan nykytilasta ja tulevaisuuden innovaatioista
Pori-lavalla.

SuomiAreena-viikko täyttyi jälleen tänä vuonna ajankohtaisista keskustelunaiheista, joita pystyi seuraamaan paikan päällä Porissa ja Helsingissä tai ajalle ominaisesti omalta kotisohvalta etäyhteyksin. Kävimme Sikses parasta -tiimin kanssa Pori-lavalla aistimassa tunnelmaa, sillä Ruoka2050: Mitä se on ja kuka sen tuottaa? -paneeli aloitti SuomiAreena-viikon Porissa. Olimme mukana järjestämässä keskustelua ja Marko Jori hankkeestamme oli yksi panelisteista.

Ruokatuotannon nykytilaa ja tulevaisuutta puitiin eri näkökulmista Satakunnan Kansan uutispäällikkö Kaisa Ylhäisen johdolla. Mukana keskustelemassa olivat Markon lisäksi eläinoikeuspuolueen varapuheenjohtaja Tatu Chanth sekä viljelijät Juha Tenho ja Maisa Mikola.


Kuvassa paneelissa mukana olleet Kaisa Ylhäinen, Juha Tenho, Maisa Mikola,
Marko Jori ja Tatu Chanth.

Markon ajatus tulevaisuuden ruokaprintteristä kirvoitti kaikkia panelisteja visioimaan tulevaisuuden ruokaa. Ruoka tulee olemaan aina arjessamme mukana ja siksi sen tuottamiseen on kiinnitettävä huomiota. Eri näkemyksistä huolimatta osallistujien päämäärä oli sama: jatkossa on entistä tärkeämpää kehittää ruokaketjua kestävästi sen elinvoimaisuuden turvaamiseksi.

SuomiAreena on aina ollut yksi kesän kohokohdista ja oli mahtavaa, että pääsimme hankkeen kanssa olemaan osana viikkoa tänäkin vuonna. Kiitämme kaikkia osallistujia ajatuksia herättävästä keskustelusta! Paneeli on katsottavissa kokonaisuudessaan tallenteelta, johon pääset tästä.