07.05.2019
Moni huippukokki pitää ahvenen hienovaraista makua suuressa arvossa. Tämä on helppo ymmärtää vaikka nauttiessa näistä kepeän eleganteista, italialaiseen tapaan uunissa fenkolin, tomaatin ja valkoviinin kanssa kypsyneistä ahvenrullista.
500–600 g ahvenfileitä
suolaa ja pippuria
200 g (pakaste)pinaattia
2 rkl oliiviöljyä
2 fenkolia
rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 valkosipulin kynsi
1–2 kpl (buffalo)mozzarellaa
2 dl kuivaa valkoviiniä
Leikkaa fenkolit suikaleiksi. Puhko kirsikkatomaatteihin veitsen kärjellä muutama reikä. Murskaa valkosipulin kynsi.
Kuullota aineksia oliiviöljyssä paistinpannussa kymmenisen minuuttia. Lisää suolaa ja pippuria.
Lado ahvenfileet leivinpaperille. Suolaa ja pippuroi kevyesti.
Käännä ja tee sama toiselle puolelle. Lisää jokaiselle fileelle nokare hienonnettua pinaattia (pakastepinaatti käy tähän mainiosti) ja kääri rullalle.
Kaada fenkoli-tomaattiseos uunivuoan pohjalle. Lado
kalarullat päälle. Revi valutettu mozzarella ruuan päälle.
Lorauta vuokaan vielä viini ja kypsennä 160 °C uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Voit tehdä ruuan myös pikkusiiasta. Pidennä kypsymisaikaa kalan koon mukaan.
Nauti ruoka sellaisenaan tai esimerkiksi tuorepastan kera.