Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Huhtikuun uutiskirje on ilmestynyt!

24.04.2018

Huhtikuun uutiskirjeemme teemana on tiedotuskuukausi. Pääset lukemaan uusimman uutiskirjeemme täältä. Mukavia lukuhetkiä!

Lauhan lähiruokafestivaalien teemana on mistä ruoka tulee?

17.04.2018

Lauhan maamiesseura järjestää Huittisten Lauhassa, Maijapirtin ympäristössä tulevana kesänä 24.–26.8. lähiruokafestivaalit.

Festareilla nautitaan aidosta maalaistunnelmasta ruoan alkulähteillä Kokemäenjoen rannalla. Keskiössä on lähiruoka, johon pääsee tutustumaan tuottajatorilla sekä erilaisten ruokakojujen kautta. Lähiruokafestivaalin sydämessä on upeat tuottajat, jotka voivat tulla festivaalin tuottajatorille myymään ja esittelemään tuotteitaan.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä: Pirjo Tapanila, puh. 050 363 1910. Myynti-/esittelypaikka on ilmainen. Sitovat ilmoittautumiset toukokuun loppuun mennessä.

Klikkaa itsesi mukaan tapahtumaan Facebookissa ja Instagramissa @mistaruokatulee.

Maaliskuun uutiskirjeemme on ilmestynyt!

28.03.2018

Maaliskuun teemanamme ovat elintarvikealan tukut ja ammattikeittiöt. Haastattelimme uutiskirjeeseen Satakunnan alueen elintarviketukkujen sekä ammattikeittijöiden edustajia. Lisäksi löydät uutiskirjeestä hankkeen muita ajankohtaisia asioita. Mukavia lukuhetkiä uutiskirjeemme parissa!

Uutiskirjeen pääset lukemaan täältä. 

Ravintola Myllynkivi palvelee alueen lounasruokailijoita

28.03.2018

Säkylässä sijaitseva Fazer Food Servicen ravintola Myllynkivi palvelee arkisin alueen lounasruokailijoita. Buffetlounaan lisäksi ravintolassa on tarjolla aamupalaa sekä kahvila-, kokous- ja juhlapalveluita. Ravintola valmistaa aterioita päivittäin 100-200 hengelle.

- Ravintolamme käyttää sopimustuottajia ja toimii keskitetysti. Käytämme Apetitin satakuntalaisia kasviksia pääruoan lisukkeena aina, kun mahdollista, kertoo Myllynkiven ravintolapäällikkö Riitta-Liisa Järviö. Emme voi kuitenkaan suoraan tilata tuotteita ruoan valmistukseen lähialueelta, koska toimimme ketjuna ja meillä on tietyt sopimustuottajat, täsmentää Järviö.

Myllynkiven buffet-pöytä on kokonaisuudessaan suosittu alueen lounasruokailijoiden keskuudessa.
- Pyrimme tarjoamaan päivittäin niin sanottuja herkkuruokia, kertoo Järviö.

Tulevaisuudessa lähi- ja luomu- sekä vegeruoka pitävät pintansa

- Olin Gastro-messuilla ja mitä oikeastaan sieltä jäi mieleen, oli se, että tulevaisuudessa syödään yhä enemmän lähi- ja luomuruokaa sekä vegeruokaa ja sirkkoja, Järviö pohtii.

Myllynkiven yhteydessä toimii myymälä, jossa on myynnissä paikallisia tuotteita.
- Meiltä löytyy Apetitin tuotteet kaikessa laajuudessaan, Säkylässä valmistettua sokeria, Yrttipajan tuotteita sekä Kurkkumestareiden säilykekurkkuja, -punajuuria ja muita säilykkeitä, luettelee Järviö.  Paikalliset tuottajat voivatkin tarjota meille tuotteitaan myyntiin myymäläämme. Sirkoista olemme myös jo tehneet kauppaa, sillä sirkkakasvattamo on tulossa tänne Säkylään, päättää Järviö.

Myllynkiven verkkosivut

Palvelutukku Immonen Oy – Paikalliselle tukulle on edelleen paikkansa

27.03.2018

Porissa sijaitseva ja Satakunnan alueella toimiva elintarvikealan palvelutukku Immonen Oy on perustettu vuonna 1982. Tukun asiakaskunta koostuu pääosin ravintoloista, lounaspaikoista, grilleistä, pitopalveluista, suurtalouskeittiöistä sekä vähittäiskaupoista. Tukun tuotevalikoima on laaja ja elintarviketuotteita löytyy laidasta laitaan.

- Meillä on täällä oikeastaan lähes kaikkea ja eri elintarviketuotteita löytyykin noin kuusi tuhatta, kertoo Juha Willman. Noin puolet myynnistämme perustuu tuoretuotteisiin, jatkaa Willman.

Mahdollisimman paljon satakuntalaisia tuotteita

Palvelutukku Immosen valikoimasta löytyy monipuolisesti satakuntalaisia tuotteita.
- Pyrimme hyödyntämään maakunnan tuottajien tuotteita niin paljon, kuin mahdollista, Willman kertoo. Lähituotteista Willman nostaa esiin erinomaisena esimerkkinä NAMS tomaatit. Tuote on äärimmäisen hyvä ja sen merkityksen kyllä huomaa. Kaupat todella haluavat kyseistä tuotetta myyntiin eikä muita tomaatteja välttämättä enää edes haluta.

- On myös tärkeää, että lähiruokaa suosimalla pystymme vaikuttamaan hiilijalanjäljen pienentämiseen ja oman maakuntamme työllisyyteen, korostaa Willman.

     

Paikalliselle tukulle on edelleen paikkansa

Palvelutukku Immosella on käytössä nettikauppa, jonka kautta tilauksia tehdään yhä enemmän. Nettikaupan valttikorttina on muun muassa se, että asiakas pystyy tekemään tilaukset täysin omalla aikataululla. Nettikaupasta huolimatta myös puhelin on edelleen tärkeä työväline tilauksia tehdessä. Elintarviketukun toiminnassa Willman näkee tulevaisuutta ajatellen haasteita, mutta myös mahdollisuuksia.

- Kiristynyt kilpailu ja isojen keskusliikkeiden ”valta-asema” ovat haasteita tällä alalla. Paikallisella tukulla on kuitenkin oma paikkansa ja tarpeensa tulevaisuudessakin. Asiakkaiden hyvä palvelu on meille äärimmäisen tärkeää ja paikallinen tukku pystyy palvelemaan asiakkaitaan hyvin nopealla ja joustavalla aikataululla, Willman päättää.

Palvelutukku Immosen verkkosivut

Palvelutukku Immosen Facebook-sivut

Heidi Tattinen
Pyhäjärvi-instituutti

Porin Tuoretuote Oy – Kotimaiset ja satakuntalaiset tuotteet etusijalla

27.03.2018

Satakunnan talousalueella ja Porissa sijaitseva Porin Tuoretuote Oy on vuonna 1982 perustettu perheyritys. Yrityksen asiakaskuntaan kuuluvat pääsääntöisesti vähittäiskaupat, tukkuliikkeet, ravintolat, suurkeittiöt ja pitopalvelut. Yrityksemme on hyvin paikallinen. Keskitymme Satakunnan markkina-alueeseen ja täysin omiin vahvuuksiimme, Porin Tuoretuotteen toimitusjohtaja Tero Boelius kertoo.

Satakuntalaiset ja kotimaiset tuotteet etusijalla

Porin Tuoretuotteen valikoimaan kuuluvat monipuolisesti tuoretuotteet eli vihannekset, juurekset ja hedelmät. Lisäksi löytyy valmiita salaattiaineksia ja raasteita, salaatinkastikkeita, säilykkeitä ja kanamunia.
- Esimerkiksi kuorittu peruna on yksi hyvin merkittävä tuote meillä, Boelius kertoo.

Porin Tuoretuote panostaa satakuntalaisiin ja kotimaisiin tuotteisiin. Satakunnasta meille tulee muun muassa tomaattia, perunaa ja kaaleja (varhaiskaali, kukkakaali, parsakaali ja keräkaali). Jos meiltä ei löydy paikallisia tuotteita, pyrimme ainakin kotimaisuuteen, Tero kertoo. Tuottajat voivat suoraan tarjota tuotteitaan tukulle myyntiin, mutta yllättävän vähän meille tarjotaan paikallisia tuotteita. Paikallisia tuotteita voisi siis aina tarjota enemmänkin, Boelius kannustaa tuottajia.

Varaston nopea kierto takaa tuotteiden tuoreuden

Tuotteiden tuoreus on myös Porin Tuoretuotteelle ensiarvoisen tärkeää ja varaston nopealla kierrolla pyritään takaamaan tuotteiden tuoreus.
- Kaikkia tuotteita en esimerkiksi itse ehdi nähdä, sillä osa tuotteista saattaa saapua meille myöhään illalla ja lähtee eteenpäin jo aamuyöstä, Tero kertoo. Tuotteiden tilaukset tapahtuvat pääsääntöisesti puhelimitse ja sähköpostilla. Tuotteiden saatavuustilanne vaihtelee päivän mittaan, joten puhelin on vielä nopein ja helpoin tapa tehdä tilauksia sekä varmistaa tuotteiden saatavuus.

Porin Tuoretuote työllistää sesonkiajasta riippuen 8-10 henkilöä. Tero näkee tukkutoiminnassa haasteita, mutta työ on myös antoisaa. Haasteet ovat iso osa tätä toimintaa ja joka päivä tartutaan uusiin haasteisiin. Työ on hyvin mielekästä ja pidän tästä työstäni paljon, Tero päättää.

Porin Tuoretuotteen verkkosivut

Heidi Tattinen
Pyhäjärvi-instituutti

Sivut: