16.09.2016
Porin Päivänä, launataina 24.9.2016 klo 10-14, Porin Kauppakeskus Puuvilla ja Cafe Solon välisellä alueella (Värjäämön tori, osoite: Pohjoisranta 11) on mahdollisuus tutustua ja ostaa lähialueiden tuottajien lähiruokatuotteita ja ruoka-annoksia. Tapahtumassa lisäksi maistiaisia, arvontaa ja ohjelmaa perheen pienimmille. Tervetuloa!
Järjestäjät
Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke 2 ja Satakunnasta Sikses Parasta -hanke. Mukana myös SAMKin ja SataEdun opiskelijat.
12.09.2016
Satakunnasta - Sikses parasta -hankkeen Sillai kai? -blogi on nyt avattu. Kirjoittajina toimivat hankkeen työntekijät ja hankkeen parissa toimivat yhteistyökumppanit. Pääset lukemaan blogia osoitteessa sillaikai.blogspot.fi.
05.09.2016
Joukko satakuntalaisia tiloja ja elintarvikeyrittäjiä pitää ovensa avoinna ja kuluttajilla on mahdollisuus tehdä ostoksia suoraan tiloilta ja yrittäjiltä.
Lähde kiertämään Satakuntaa ja tutustu paikalliseen ruokatuotantoon.
Seuraavat tilat ja yritykset ovat mukana tapahtumassa:
29.07.2016
Kauttualla 20.-21.8.2016 järjestettävien Kiperi festivalien yhtenä pääteemana on lähiruoka. Pääsylipun ostaneille mahdollisuus tutustua monipuoliseen ruokatoriin ja ruoan valmistajiin. Raikkaita makuja voi ostaa vaikkapa picnicille tai kotiin nautittavaksi! Pääesiintyjinä lauantaina 20.8. Jonna Tervomaa duo, Ressu ja Jussi sekä Eero Raittinen yhdessä upean Hustle Fuzz bilejazzbändin kanssa. Sunnuntaina 21.8. kirkkaimpina tähtinä loistaa Diandra ja Benjamin Peltonen. Tapahtumassa järjestetään myös pallogrillauksen Satakunnan mestaruuskisat.
Tuottajatorin hinnat:
2 vrk:
3mx3m | 80€
6mx3m | 140€
8mx4m | 200€
Alue on auki:
La klo 12-00
Su klo 12-20
Ilmoittautumiset 5.8. mennessä: ansa.jokiranta@pji.fi
Lisätietoja: Anu Taipalefarfalle1976@gmail.com
08.07.2016
Suomalainen sokeri on satakuntalaisille lähiruokaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Sokerijuurikasta viljelee Suomessa noin 800 sopimusviljelijää läntisessä ja eteläisessä Suomessa. Juurikkaat kylvetään huhti-toukokuussa ja sato on valmis korjattavaksi yleensä lokakuussa. Juurikkaat toimitetaan Säkylän juurikassokeritehtaalle, missä sokeri uutetaan juurikkaista ja kiteytetään. Säkylästä sokeri kuljetetaan pakattavaksi Kirkkonummen Kantviikiin.
Ilman sokeria marjat maistuvat happamilta. Sokeri suojaa marjojen C-vitamiinia, makua ja väriä ja auttaa säilyttämään etenkin pehmeiden marjojen rakenteen sulatusvaiheessa. Sokeri myös korvaa marjojen soluhengityksessä kulunutta sokeria ja saa marjat maistumaan tuoreen makeilta.
Pakasta vain ensiluokkaisia ja tuoreita marjoja mahdollisimman pian poiminnan jälkeen.
Annostele marjat kerralla käytettäviin annoksiin: kiinteät kokonaisina, pehmenneet kannattaa viipaloida, soseuttaa tai survota.
Pehmeäkuoriset kokonaiset marjat (esim. vadelma, mansikka) kannattaa pakastaa rasioissa.
Kovakuoriset marjat (esim. herukka, puolukka) voi pakastaa myös pakastepusseissa.
Ripottele marjoille vähintään ½ dl Taloussokeria tai Siro-sokeria per marjalitra.
Merkitse pakkauksen sisältö ja pakkauspäivämäärä selvästi.
Käytä marjat noin vuoden kuluessa pakastamisesta.