Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Vuoden viimeinen uutiskirje

20.01.2020

Joulukuun uutiskirjeen voit lukea tästä.

Jos uutiskirje ei kolahtanut sähköpostiisi suoraan, voit tilata sen tästä.

Tulevaisuuden osaajat elintarvikealalle -työpaja Huittisissa 29.1.2020

20.01.2020

 
Ke 29.1. klo 12.30 - 14.30 Huittisten kaupungintalo, Risto Rytin katu 36

Mistä saadaan tulevaisuuden osaajat elintarvikealalle? Tunnenko uudet ammatit? Mitä osaamista yrityksemme tarjoaa uuden oppijalle? Mitkä ovat opiskelijan tarpeet? Entä työnantajan tarpeet? Miten ne saadaan kohtaamaan?

Työskentelemme käytännönläheisesti työpajoissa aiheen tiimoilta.

Päivän aiheet

Tunnista organisaatiosi työtehtävät
- apuvälineitä ja vinkkejä Forssan ammatti-instituutti asiakasvastaava, lehtori Minna Mäkinen
Hyödynnä alueesi eri kouluttamismahdollisuuksia
- esittely SASKY koulutuspäällikkö Susanna Pirttinen
Miten saamme houkuteltua elintarvikealan osaajat Huittisiin? -Yhteistä markkinointia
- Elinvoimajohtaja Riikka Peippo

Ilmoittaudu mukaan riikka.peippo@huittinen.fi tai 044 560 4203 25.1.2020 mennessä.

Härmän Rati – luomua ja lähiruokaa

19.12.2019

Härmän Ratin päärakennus on siirretty Järvenpäähän Alahärmästä. Vanhojen hirsien ympärille rakennettiin moderni ravintola- ja majatalokokonaisuus perinteitä kunnioittaen. Ravintola aloitti luomuruoan tarjoamisen elokuussa 2016. Majoitustilat ovat 16 hengelle.

Kaikista raaka-aineista luomun osuus on tällä hetkellä noin 98 % ainoana ravintola Suomessa. Härmän Rati on Luomu SM voittaja viimeisiltä vuosilta. Muutaman prosentin vajauksen luomuportailla tekee käytännössä kalat.

Lokakuussa Luomuelintarvikepäivillä ensimmäistä kertaa järjestetyn European Organic Food Innovation Award -kilpailun voitti Gobbas Gårdin ja ravintola Härmän Ratin yhteistyössä kehittämä kotimainen luomuhärkäpaputuote ammattikeittiökäyttöön. Gobbas Gård on jo vuosia toiminut tavarantoimittajana Härmän Rati -ravintolalle. Tuotteen elinkaari on vasta alkutekijöissään. Idea härkäpaputuotteesta lähti halusta tuoda markkinoille kotimainen tuote korvaamaan soijasta valmistettuja kasvituotteita.

 

Tuuli Pirttikoski

Satafood

Kaupassa käyntikin voi olla elämys

19.12.2019

”Vahva vierailusuositus!”
”Tämä kauppa suorastaan käskee ostamaan laadukkaita ja terveellisiä elintarvikkeita”

K-Citymarket Järvenpää on maailman parhaan ruokakaupan tittelin ansainnut. Se voitti aiemmin syksyllä arvostetun IGD Awardsin Store of the Year 2019 -palkinnon.  Perusteina parhaan kaupan valinnalle ovat asiakaslähtöisyys ja innovatiivisuus. Citymarketissa on panostettu viihtyvyyteen. Siitä kielii kaupan moitteeton siisteys ja tuotteiden esillepanon tarkka järjestelmällisyys. Kaupan valikoima on erityisen monipuolinen ja tuoreosastoilla on torimainen tunnelma. Kaupassa korostuu shop-in-shop -kauppapaikat ja ne ovat esillä näyttävästi. Kaiken kaikkiaan lähiruoka- ja luomutuotanto on vahvasti esillä.

Markku Hautalan kauppa on niittänyt mainetta erityisen laadukkaalla sushitarjonnallaan ja K-Citymarket Järvenpää onkin Suomen suurin sushin myyjä. Myös kalatiskin tarjonta on tasokas.

Markku Hautalan kauppa on niittänyt mainetta erityisen laadukkaalla sushitarjonnallaan ja K-Citymarket Järvenpää onkin Suomen suurin sushin myyjä. Myös kalatiskin tarjonta on tasokas.

K-Citymarketin rohkea toteutus tuotteiden sijoittelussa on raikas avaus tämän päivän ruokakaupassa.

Valon leikitellessä järjestelmällisyys ja siisteys korostuvat.

Asiointi on tehty asiakkaalle mahdollisimman vaivattomaksi ja nopeaksi.

 

Tuuli Pirttikoski

Satafood

 

 

Tyrni sopii juhlakauden herkkuihin

13.12.2019

JUHLAVA JÄLKIRUOKA: TYRNIÄ JA PANNACOTTAA

Reseptissä yhdistyvät helppotekoinen italialainen klassikkojälkiruoka ja raikas satakuntalainen tyrnimarja, joka on varsinainen vitamiinipommi. Kumoa valmis pannacotta tarjolle tai tarjoa suoraan annoskulhosta – miten vain, hymy nousee suupieliin.

3 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
1 dl sokeria
1 dl maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa
1 laakerinlehti
ripaus suolaa

Tyrnikeitto:
3 dl tyrnimehua
11/2 dl (ruoko)sokeria
1 rkl perunajauhoja + tilkka vettä
koristeeksi kokonaisia tyrnimarjoja

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

Kuumenna kerma, sokeri ja laakerinlehti kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja anna makuuntua hetki. Nouki laakerinlehti pois.

Lisää puristetut liivatelehdet lämpimään liemeen ja sekoita kunnes liivate on sulanut.

Lisää jogurtti sekä ripaus suolaa ja sekoita.

Kaada seos vedellä kasteltuihin annosvuokiin (esim. pieniin kahvikuppeihin) ja hyydytä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Kuumenna tyrnimehu ja sokeri kattilassa. Sekoita perunajauho tilkkaan kylmää vettä ja lisää seos joukkoon. Sekoita ja kuumenna kunnes keitto sakenee. Jäähdytä.

Kumoa pannacotat tarjoilulautaselle. Valuta päälle tyrnikeittoa ja koristele halutessasi kokonaisilla tyrnimarjoilla.


TIESITKÖ, ETTÄ

Tyrni on Satakunnan maakuntamarja. Suurin osa kaupasta löytyvästä tyrnistä on kasvatettua, mutta Satakunnan luodoilla kasvavaa villityrniä voi löytää esimerkiksi kalamarkkinoilta ja erikoisliikkeistä.

Höyryävät keitot lämmittävät keskellä pimeintä syksyä

29.11.2019

Pataruoat ja höyryävät keitot lämmittävät keskellä pimeintä syksyä. Nyt ajankohtainen riista taipuu myös moneen herkulliseen pataan. Juurekset maustavat loistavasti keiton kuin keiton. Lisää juureksia rohkeasti eri muodoissa keittopohjaan kuten raastekeittoon.



Raastekeitto
1l vettä
1-2 kasvisliemikuutiota
3 porkkanaa
pala (50g) selleriä
1 lanttu
3 perunaa
pala purjosipulia
-mustapippuria
-1/2 tl suolaa
-yrttejä (kirveli, basilika, timjami...)

Pese ja raasta juurekset raastimella/ monitoimikoneella.

Lisää kiehuvaan kasvisliemeen karkeaksi raastetut juurekset ja viipaloitu purjo sekä pippurit.

Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla.

Halutessasi voit lisätä keittoon 400g jauhelihaa.

Sivut: